Jelenlegi hely

Boldogságról, félelemről, megbocsátásról

Beküldte Ady - 2005. november 12.

Andi írta: Kedves Mindenki!

Amikor én elszomorodom valami vagy valaki miatt, általában könyvekbe menekülök. Előveszek egy jó könyvet, ami elgondolkodtató, ami szép. Ez ma is így történt. Suliba menet a metrón elkezdtem olvasni és találtam néhány leírást a boldogságról, a félelemről és a megbocsátásról, amit most szeretnék megosztani veletek, mert szerintem nagy az igazság tartalma és nekem megváltoztatta a véleményemet emberekről, érzésekről... Aki akar, gondolkozzon el a leírtakon és írja meg, hogy mi a véleménye mindezekről. Szerintem nagyon igazak.

Boldogságról
"A boldogság nem a tényekről szól, hanem arról, hogy mi az, amit az életedben észre akarsz venni. A hozzáállásod sokkal fontosabb, mint a tények.
A boldogság főként elhatározás kérdése. Azzal tudod elérni, ha kontrollálod gondolataidat. Az elméd csak a tiéd. Te döntöd el, hogy mire gondolsz. Ha boldog akarsz lenni, először el kell határoznod, hogy boldog leszel.
Ha okokat keresel arra, hogy boldog légy, megtalálod. Ha okokat keresel arra, hogy boldogtalan légy, azt is megtalálod. Azt találsz, amit keresel."

Félelemről
"Észrevetted már, hogy szinte sohasem attól félsz, ami éppen most történikő Mindig csak attól félsz, ami később megtörténhet. A gondolataid a jövőbe kalandoznak és az okozza a bonyodalmakat. Két dolgot jó, ha megjegyzel:
Először is: előbb-utóbb minden megoldódik. Egészen mostanáig, aggódtál már jó pár dolog miatt - de azért csak túlélted, nem?
Másodszor: semmi sem lesz jobb attól, ha többet aggódsz. Ha hozzá akarsz látni, hogy megoldj egy problémát, az nagyszerő. De csak ülni és várni a legrosszabbra - és közben mindenkinek elmondani, hogy mennyire aggódsz - az semmit sem ér."

Megbocsátásról
"Képzeld el, hogy az életedben minden eseménynek, így a csalódásnak is célja van. Életedben minden egyes "katasztrófa" nem is annyira katasztrófa, hanem inkább egy olyan helyzet, mely arra vár, hogy megváltoztasd a véleményedet róla!
Mindenkinek rengeteg hibája van és bárki találhat hibát a másikban. Amikor jó dolgokat keresel az emberekben, akkor jó dolgokat találsz. Amikor hibákat keresel, akkor hibákat találsz. A barátságok lényege, hogy mások jó tulajdonságaira összpontosítunk.
Ha nem bocsátunk meg másoknak, akkor nekünk lesz rossz. Ha nem vagy hajlandó megbocsátani másoknak, akkor az belülről sorvaszt.Tönkreteszi az életedet. Legközelebb, amikor neheztelsz valakire, csukd be a szemed és figyelj oda az érzéseidre! Figyeld meg mi zajlik le benned! Észreveheted, hogy téged tesz boldogtalanná, ha másokra neheztelsz. Másoknak megbocsátani nem azt jelenti, hogy egyet kell értened azzal, amit tettek. Egyszerően csak azt kell akarnod, hogy mőködjön az életed! Néha azt mondjuk: "Megbocsátok, de nem felejtek." Ez azt jelenti: "Egy ideig nem foglalkozom ezzel, de azért majd időről-időre emlékeztetlek rá!" Ez nem megbocsátás. Az a megbocsátás, ha valóban elengeded és elfelejted a dolgokat."

Szavazatok száma: 91