Jelenlegi hely

Számadás

Beküldte Ady - 2011. január 2.

Sok szeretettel köszöntök minden kedves olvasót. Most összegezni fogom a 2010-es évet az én szemszögemből.

Nos egész jól indult, mert már év elején sikerült 2 üzletet is megkötnöm egy tárhelycsomag és egy honlapkészítési csomag eladásával január első hetében. Kicsit okosítottam is magam keresőoptimalizálás terén, mert kis pangás volt a téli hónapokban, így tudtam honlapom fejlesztésével foglalkozni.

Január elején még letettem az egyetemen az utolsó két legnehezebb vizsgát, így megnyílt az út a diplomamunka írásához.
Laptopom felmondta a szolgálatot, a vinyója meghalt. 2 hétig nem volt laptopom, ami kellemetlenül érintett, mivel azon volt minden adatom. Ennek hatására egyre inkább a cloud computing felé fordulva igyekeztem minden a "felhőben" tárolni. Ez annyira jól sikerült, hogy diplomamunkám is erről írtam.

Február: Mohács, busójárás.

Márciusban Sopronban voltunk, nagy élmény volt: belváros, középkori hangulat, kint hideg, bent jó meleg, nagy vacsorák, svédasztalos reggeli és borospince. Névnapomon történt egy kis átrendeződés a munkahelyemen, ami elég érzékenyen érintett. Szerencsére jól kijöttem belőle és azóta az építésügyi portál már a legrangosabb magyar weboldalak között van. Munkahelyemen tehát most azt csinálom, amit szeretek, amihez értek és nem utolsó sorban: a hobbim. Ez - bár elég rögös út vezetett idáig - mindenképp pozitív. Az már nem annyira, hogy határozott idejű szerződésem van, ami nyáron lejár.
Májusban Szeged, borfesztivál. Kedvenc: Miklóscsabi Utazóbőrönd nevű bora. Könnyed citrusos és virágos jegyekkel rendelkező kerek és simogató fehérbor.
Fesztivál után szigorlat. Megvolt.

Június elején még barátnőm elvittem Miskolcra Tarja koncertre. Én nem mentem, de addig a koleszban ültem alsógatyában a közel 40 fok melegben a tételeket tanulva, illetve a kis tévén néztem az anglia-usa vb mérkőzést. Mit mondjak, hangulatos helyzet volt.
Időközben áprilistól munkahelyemen nagyüzemben készült az új építésügyi portál, amely munka folyamán új alapokra - az általam preferált drupal alapra - helyeztem a portált, megújult külsővel. Ez június közepén lett átállítva. Az eredmény azonnal érezhető volt. Felhasználó és keresőbarátságának köszönhetően azonnal megötszöröződött a látogatottság és jelentősen lecsökkent a visszafordulások aránya.
De nem dőlhettem kicsit sem hátra, mert jött az államvizsga. Ez is megvolt. Mérnök közgazdász lettem.

Júliusban diplomaosztó, Sopronban. Hotel Sopron, a város felett, pazar kilátással, medencével. Kint rekkenő hőség, a szobában légkondi.. Első este a belváros végigjárása, kocsmákba be, kékfrankos rosé fröccsök ivása. Kint közel 40 fok, de a cézár pince több száz éves nagy falai kellemes hűvösséget leheltek ránk. Az öreg faasztalon a kancsóban rosé, mellette szóda. Majd családi összejövetel a diplomám átadásakor. Be van keretezve, itthon van, a falon.

Még két eladott tárhely, egy honlap és még 3 honlap, köztük még egy tárhely. Számolni lehet csak nem logikusan írtam le.
Elég hosszan tartott két honlap elkészítése is. Egyik azért mert a megrendelőnek időhiánya volt és egy olyan ember vette át a projektet, akinek nem volt rálátása a kezdetekkor megbeszéltekre; a másiknál pedig - és ez most jött elő igazán - meg kellett harcolnom azért hogy a honlapépítés szabályai ne szenvedjenek csorbát az ügyfél kívánalmai miatt. Nehéz menet volt, sikerült végül megoldani, de elég hosszú, fárasztó és türelmemet próbára tevő hónapok voltak ezek.

Augusztus elején Kőszeg, Pont vendégház.Török kori hangulat. Kellemes, simogató langyos esték, a kőszegi utcákon és kedvenc borbárunkban törökverő pörkölt, gyümölcsökkel, kenyérrel, Jagodics Cabernet Sauvignon vörösborral. Hazafelé wellnessfürdő patikakártyából.
Görög éttermezés Ági szülinapja.:-)
Hónap vége felé Balatonfüred, borfesztivál, strand, kulcsosház. A somlói furmint jól behűtve jól tud esni a fárasztó nyári napokban este. Intenzív zamatossága és citrusos jegyei igazi felüdülést hoznak. Olyan ez mint egy esszencia. Nem nyakló nélkül kell inni, hanem egy kis kortyot elszopogatni, hogy szánkat jól járja át...és a hűvös bor egészen szépen, hosszan citrusosan és hízelgően fog lecsengeni megakadályozva, hogy szánk kiszáradjon.

Szeptemberben Mohács: szüret. A pár szőlősor egy kis dombon van, ahonnan szépen lelátni a Dunáig. Tiszta időben még a villányi Fekete hegy is látható. A szőlősorok végében szilvafa, kisszék, majd egy nagy terebélyes diófa. A diófa elengedhetetlen kelléke a szőlő és a bor világának. A nyári konyha szépen felújítva, benne nagy asztal a nagy vendégelésekhez, onnan nyílik kis pince 5-6 hordóval, pincehidegen hűtött szódásüvegekkel. A nyári konyha tövében bogrács, amelyre árnyékot tart egy diófa.
Szüretkor nagy eső volt. Az újbor most érett be. Kellemes, könnyű, ivós, letisztult bor lett belőle.
A borhoz halászlé társul legjobban ott Mohácson. Méghozzá bajai halászlé. Legalább 3 féle hal kell hozzá: pl compó, törpeharcsa és ponty. A halat jól be kell sózni, apróra vágott hagyma, majd felönteni vízzel. Amikor fortyog, akkor jön bele a paprika, persze a jó mohácsi csípős őrölt paprika. Külön csípős paprikát is kell bele főzni a csípősség miatt. Berottyan és már kész is. A tányérban mosolygó házi gyufatésztára szedünk a halászléből, hozzá halat és kicsit nyomunk a halászlében főtt csípős paprikából. Amikor szánkban összeérnek ezek az ízek, rágjuk a gyufatésztát, érezzük a szánkat melegítő paprikás halászlé csípősségét, illetve nyelvünkön olvad a hal húsa megtudjuk, hogy aznap ezért az élményért keltünk fel. A nap zenitje ez. A zenit tövében van még az a pillanat amikor kicsit csípős szánkat hűsítve először kortyolunk bele a hideg fröccsbe.
Szép, emberhez méltó élmény.

Októberben Tokaj, borfesztivál. A szokásos hangulat, de mindig más társasággal. Tibi pincéje még mindig a régi. Vannak állandó dolgok.
Idén borbár is nyílt ott. Egyik kedvenc kézműves pincém az Erzsébet pince zárva a sima kóstolások előtt. Hülye gyerek is volt a csapatban, nem bírtam,de belefért végül is.

Novemberben születésnap, idén lettem 30. Családi vacsi a Zila étteremben.
Bortúra Miklóscsabihoz, majd decemberben Somló, Spiegelberg pincészet. Találtam egy mozgalmat, amely bortúrákkal és boros rendezvények látogatásával igyekszik összefogni a bobarátokat havi egy bortúrával.
A régi hely, a Magyar Borok Háza újra kinyitott. Weboldallal kapcsolatban megkerestek. Egyelőre tárhely egy kezdőlappal. Furcsa volt újra ott, egy teljesen más felálással találkozni.
Megleptem magam egy htc desire androidos okostelefonnal. Állítólag ez a legjobb a piacon most. Még tanulom a kihasználását.
A munkahelyemen készített építésügyi portál az év honlapja versenyen különdíjat kapott. Sok újság lehozta ezt a hírt, a portált és ezzel együtt a munkahelyem nevét megismerték sokan. Méltó elismerése volt annak a húsvéti hétvégének, amikor 3 napig csak végszükség esetén álltam fel a gép mellől. Akkor és ott terveztem meg és állítottam fel az alapjai a portálnak.

December:
Egy eladott honlap. Ismeretlen felhív telefonon, hogy honlapot szeretne adni feleségének karácsonyra. 5 nap alatt elkészül, pár designnal. Feleség nagyon meglepődött, örül. Azóta a honlap elkészült. Nekem jó tanulság ez markenting szempontból. Férj is örül, további honlapokat akar.
December vége:munkahelyi szünet, kivettem a maradék szabadnapjaim.
Az ünnepek alatt: karácsonyi halászlé, eljegyzési gyűrű, pár boldog és nyugodt nap Mohácson.

Összefoglalva:

Ami jó volt, hogy megszereztem diplomámat, mérnök közgazdász lettem és vagyok, bár erre csak a falon lévő diplomám emlékeztet. Munkahelyemen azt csinálom, amit szeretek és a hobbim. Külön öröm, hogy ezt az év honlapja különdíjjal is jutalmazták. Vállalkozásom jó évet zárt pár buktatóval, tapasztalattal, tervvel. Elment pár ügyfél,de többen jöttek újak. Nagyon jó, hogy jópár ügyfelem már visszajáró vevő és én vagyok számukra a webes szakember. Ezért dolgozom.
Magánéletem szépen alakul, van kit simogatni, szeretgetni, van kivel tervezni és fontos még, hogy van ki főzzön nekem finomakat.

Amiből kevés volt az a nyugodt időszakok és a mozgás. Ha végig gondolom, mit szeretnék másként tenni, mit szeretnék idén elérni akkor leginkább ez: a nyugodtság. Lesznek persze biztosan pörgős és zaklatott időszakok is,de arra fogok törekedni, hogy az év nagy részében az a nyugalom vegyen körül, amit leginkább Mohácson éreztem a szőlőben, a diófával, a bor és a halászlé mellett.

Az Új Évet idén ismét egy rövid kis túrával kezdtem. Fejem kiszellőztetve, nyugodtan megyek holnap dolgozni. Most meg lefeküdni.
Az Isten áldjon meg benneteket!

Szavazatok száma: 238