Jelenlegi hely

Blog

Kőszeg

Beküldte Ady - 2010. augusztus 15.

Megérkezés a régi dohos illatú műemlék épület vastag falakkal, rusztikus bútorokkal övezett valóságába. A szobában egy tál friss édes szeder vár. Az ablakból majdnem a főtérre látni. Minden olyan csendes és régies, olyan igazi kikapcsolódást ígérő. Na nem a tengerparti lazulásra vágyóknak, hanem az izgalmakat és a szépséget keresőknek. Régen írtam, rémítően régen. Munka, gondok, vagy inkább az időbeosztás? Inkább az utóbbi. Mellettünk a vár, amit majdnem 500 éve nem tudott bevenni a török. Vörösborok. Jurisics vére, Törökverő pörkölt szederrel, szilvával, almával jó szaftosan kenyérrel mártogatva. Mellé egy jó cabernet sauvignon a Jagodics pincészettől. Az íz, ahogy a pörkölt, a szeder és a szilva összeér a szájban az ízlelőbimbóknak különleges alkalom, ünnepi pillanat. A borárium - mert ott kapható ez az isteni pörkölt - egy kellemes kis mediterrán hangulatú hely. A tulajdonos egy igazi showmen, énekel, anekdotázik, igazi házigazda, szívvel-lélekkel. Jó látni, amikor a munka találja meg az embert és nem fordítva. A lánya alig húsz éves ,de látszik, hogy belőle is méltó vendéglátós lesz. Jó ide betérni. A sajttál gazdag, a borok jók. Pörkölt után szedres palacsinta. A szeder Kőszeg kedvenc gyümölcse. :-) A várnegyed maga a történelem.

Szavazatok száma: 426

A felolvasó

Beküldte Ady - 2009. november 29.

"Nem félek. Már semmitől sem. Minnél több a szenvedés, annál erősebb a szerelem. A veszély csak erősíti szerelmem: fokozza, megfűszerezi. Leszek számodra az angyal, akire szükséged van. Még szebb életet hagysz magad után, mint amit elkezdtél. A menyország visszavisz, rádnéz, majd így szól: Csak egy dolog teheti a lelket teljessé, az pedig a szerelem."

Szavazatok száma: 221

Nyári éjjel

Beküldte Ady - 2009. augusztus 13.

A belvárosi háromemeletes bérház harmadik emeletén, a belső udvarra néző szobában ülök. Az asztalnál. Kislámpa ég, mellettem fehér tányérban egy negyed dinnyének a héja. Rajta kés. Egy lassú, de ütemes zongorás chill-out trance szám megy épp, illetve most ért véget,de újrakezdtem. Az ablakon sűrű, sötét hűs levegő árad be. Épp nem ég a lámpa a ház folyosóján. A zene nagyon jó. Baloldalon a telefonom, aminek a védőfóliája épp levált. Tegnap a winebar-ban dolgoztam, épp borkóstoló volt.

Szavazatok száma: 190

Prága

Beküldte Ady - 2008. december 11.

A hétvégén Prágában voltunk esküvőn. BArátom esküvője, az általános iskolás jó barátomé, aki már 2 éve él kint.Óvodától ismerjük egymást és a mai napig tartjuk a kapcsolatot. Ez jó. A lány cseh és kedves. Sosem voltam még Prágában. Ráadásul a saját nagykorú ford fiestámmal mentem. Kint hideg, de a kocsiban kellemes meleg idő volt. Így suhantunk Csehország felé. Brno-ban megállva ebédelni az étterem két épphogy nagykorú szőke pincérlány ikrei eléggé lengén és kihívóan voltak öltözve.

Szavazatok száma: 296

Talán

Beküldte Ady - 2008. november 26.

Van ami sok idő múlva sem változik. Rég elfelejtetted, mással foglalkozol, vagy mással vagy, belemerülsz a munkába, olvasásba, barátokba, kezdesz egyenesben jönni, mondhtani nincs semmi gondod, talán még boldognak is mondhatod magad és éled az agglegények önfeledt életét. Aztán egy telefon másfél év után, egy apró dologgal, hogy van-e windows xp-m, mert kéne... - persze hogy van. A telefonban néma csend, nem tudok mit kérdezni, meglepett vagyok, a szívem a torkomban dobog. Ő sem kérdez semmit,de mivel ő hívott próbál beszélni.

Szavazatok száma: 151

Egy szomorú nő

Beküldte Ady - 2008. november 24.

Ma láttam egy szomorú nőt. Ott ült előttem, egymás szemébe néztünk, miközben a férje éppen két sértés között magát magasztalva mesélt. Legalábbis úgy tűnt. Feleségét lekezelően vette. Ez férfi szokás vajon? A lekezelés. Lényeg hogy ahogy a nő szemébe néztem láttam benne egyfajta szomorúságot és beletörődést, mint ami a gyerek szemébe lehet ha a szülei épp megszidják. Nem kilátástalanság volt ez, hanem olyan beletörődés és alázat, aminek talán a legnagyobb értéke lehet emberileg. Biztos nem így képzelte anno. Így alakult az élete. A biztonságot választotta. Mindenki azt választja.

Szavazatok száma: 187

november

Beküldte Ady - 2008. november 16.

Szerdán volt a születésnapom. A huszonnyolcadik. Munkatársaim meg is leptek tortával, csokival. Szüleim sállal, pulóverrel, borral, vacsorával. Én is megleptem magamat még előző héten. Na most az van, hogy a munkahelyen letiltották a gmail-t, amin én a levelezéseimet intéztem. Megindokolták, hogy google letiltotta a munkahelyi szervert, mert sok kérést küldött neki...meg hogy vírusveszély. Ilyen hülyeségek. Na mind1, vettem mobilinternetet és most a laptoppal tudok bent netezni teljes joggal. Végülis megtehetem.

Szavazatok száma: 120

Oldalak

Feliratkozás Blog csatornájára